29 липня 2020 10:37

Рафтинг як варіант корпоративного відпочинку – це ідеальне рішення.

Рафтинг як варіант корпоративного відпочинку – це ідеальне рішення.

Рафтинг як варіант корпоративного відпочинку – це ідеальне рішення.


На сьогоднішній день існує безліч варіантів рафтингу з різним місцем його проведення та максимально цікавим та зручними маршрутами. Різноманітна цінова політика та терміни проведення сплаву дають можливість підібрати варіант, який підходитиме Вашій компанії та стане гарною та регулярною традицією.

Насправді корпоративний рафтинг не тільки для того, щоб дотримуватися нових тенденцій розвитку колективного відпочинку. Це абсолютно новий погляд сучасного та прогресивного керівника, прагнення якого спрямоване на згуртування колективу, можливість створити дружні та довірчі відносини між співробітниками, що зрештою допоможе привезти компанію до успіху. Необхідно допомогти колективу розслабитися та навчити його разом, у здоровій обстановці набиратися свіжих сил та нових ідей. В умовах повсякденного робочого графіка це зробити досить складно, навіть якщо офіс компанії має спортивний зал чи інші кімнати для відпочинку.

Адже не завжди виходить зібрати весь колектив на один час, а на традиційних п'яти хвилинах, ясна річ, не до відпочинку. Тому для такої справи вихідні можна повноцінно використати, щоб корпоративний відпочинок приніс задоволення та відпочинок усьому колективу, а керівникам можливість створити здоровий дух усієї команди для загальної користі та успішного ведення справ.

Вже звичайно нікого не здивуєш колективним походом до ресторанів, нічних клубів чи виїздів на природу. Але навіть найсмачніший шашлик і кількість промовистих тостів не здатні до кінця розкрити потенціал колективу і дізнатися ближче від усіх співробітників. Сучасні керівники з досвіду західних колег мають багаторічний досвід управління своїми компаніями. Таке поняття, як тимбілдинг є відмінним інструментом для досягнення вищезазначених цілей. На заході вже давно використовують такий спосіб згуртування колективу. Це дає можливість досягти колосальних успіхів і вивести компанію до лідерів.

Далекоглядна позиція сучасного керівника зовсім інша. Не тільки секретар виконує всі доручення, а сам повинен бути головною і сполучною ланкою в життєвому ритмі всієї робочої команди і бути для них прикладом. Ця ідеальна формула ведення справ придумана грамотними західними фахівцями, які проводили аналіз причин багатьох найбільших корпорацій. Розбираючи причину кризи, професійні психологи визначили, що однією з найголовніших проблем є відносини між співробітниками. Відсутність довіри, взаємодопомоги та переслідуючи лише свій особистий інтерес, призводило до великої плинності співробітників, що позначалося негативно на всій компанії. Бракувало спільних інтересів і заходів, спрямованих на колективний час з рішенням спільних завдань.

Рафтінг ідеально підходить для застосування тимбілдінгу, тобто командоутворення. В умовах невимушеної обстановки, свіжого повітря та відпочинку від міської метушні відбувається переоцінка кожного учасника сплаву, який обов'язково виконує ту чи іншу задачу. Взаємозв'язок усієї команди та зусилля проходження ділянки на воді, що супроводжується подоланням різноманітних перешкод, лише згуртовує всіх членів команди, переслідуючи мету вдалого завершення сплаву.

Проходження валів, порогів можливе лише в умовах дисципліни, взаємодопомоги та за дотримання необхідних інструкцій. . Як правило, навіть якщо команда складається з новачків, сплав проходить вдало і цікаво, оскільки один із членів команди, це досвідчений інструктор, який задає темп і шлях руху рафта. Це надає впевненості та віри у свої сили всім учасникам сплаву, яка їм допоможе і у повсякденному житті або у вирішенні складних робочих моментів. Ніщо так не допомагає долати в житті труднощі, як віра в себе та свої сили. Корпоративний рафтинг задає необхідний тонус, підтримує бойовий дух команди, що сприяє гарному настрою та самопочуттю.

Запропонувавши своєму колективу рафтинг, як варіант корпоративного відпочинку, багато хто, напевно, зітхне з полегшенням, особливо жінки. Ну, погодьтеся, адже не варто бігти в магазин за новим вбранням, наводити марафет у салоні краси і думати про те, чи натиратимуть нові туфлі до кінця банкету. Якщо взяти статистику, то на думку співробітників деяких великих компаній, такий корпоратив справді не всім до вподоби. Відмова можуть сприйняти, як не бажання брати участь у житті колективу, от і виходить, що хочеш чи не хочеш, а треба йти.

Рафтинг набагато цікавіший. Про екіпіровку хвилюватися не варто, надається спецодяг, а також рятувальні жилети та шоломи. Варто лише взяти з собою гарний настрій і можна починати освоювати рафтинг. Розділившись на команди і в очікуванні початку сплаву, слід уважно вислухати правила його проведення та поради інструктора. Змагальний дух підігріє інтерес і бажання пройти маршрут без перекидання. Для рафтингу це звична річ, тому влітку сплав став більш популярним.

Обсохнути, перевести дух і підкріпитись можна під час привалу. І зовсім не важливо, що входитиме до тих страв, які будуть приготовані на природі. Головне, що всю вашу куховарство ви будете готувати разом. І це також частина тимбілдингу. На десерт пісні біля вечірнього багаття, командні ігри, ночівля в наметі та спогади про минулий день. Це буде цікавою темою обговорення на весь рік, що, безперечно, об'єднає колектив і зробить його дружнішим. Ось такий корпоративний відпочинок точно не можна пропустити.

Вибирайте місце та маршрут, пакуйте рюкзаки та вперед, за пригодами!

Рафтинг - це модно, круто, здорово!

Поділитись новиною:

Останні новини

Рафтинг в Карпатах – це стиль.

21 липня 2020 09:08

Мигея - впечатляющий рафтинг!

20 липня 2020 20:37

Хочу знати

більше

Месенджери
Відправити заявку

Залиште свої контактні данні, і ми зв`яжемось з вами найближчим часом