21 липня 2020 09:08

Рафтинг в Карпатах – це стиль.

Рафтинг в Карпатах – це стиль.

Рафтинг на річці Черемош є незабутньою пригодою в Карпатах. Черемош гірська річка, пороги якої приваблюють туристів та спортсменів водного спорту. Лісові масиви, що наповнюють легкі гірським повітрям і чиста вода гірської річки Черемош, наповнюють організм новими силами і здоров'ям.

Рафтинг у Карпатах – це стиль. Стиль сучасної людини, яка веде здоровий спосіб життя і бажає отримати потужний заряд бадьорості та енергії під час вихідних чи відпустки. Цей вид відпочинку у цих місцях дуже популярний. Організатори займаються необхідною підготовкою, щоб учасники сплаву мали необхідне спорядження, графік, план маршруту та усі необхідні інструкції. Інструктор, який знаходиться безпосередньо в команді з учасниками сплаву, завжди допоможе вирішити всі поточні питання.

Учасникам рафтингу залишається зосередитись лише на самому сплаві, оскільки організатори самі продумують весь маршрут рафту по річці Черемош та місця привалів. Отже, Ви ще не вирішили, чи варто спробувати рафтинг на річці Черемош? Беріть із собою гарний настрій, бажання подорожувати та досліджувати нові місця та вперед, до нових вражень!

Рафтинг на річці Черемош проводитиметься вже досить давно. Ще наприкінці 80-х сплави тут були дуже популярними. Повноводна річка, особливо навесні, приваблювала велику кількість спортсменів та туристів з усього СРСР. Надувні човни стали використовувати вже активно з 2005 року, а до цього часу сплави проводилися із застосуванням каяків, катамаранів або байдарок.

Річка Черемош знаходиться на західній Україні та протікає у східній частині Карпат, поділяючи Івано-Франківську та Чернівецьку область. Її довжина сягає 80 км. Швидкість течії річки залежить від наявності порогів, сливів і коливається від 8 до 20 км/год. Велика їх кількість на річці Черемош істотно робить рафтинг у цих місцях різноманітним, досить складним та цікавим. На річці є ділянки, де сплави мають особливу популярність. Це відомі пороги, на яких спортсмени карбують свою майстерність, а туристи мають можливість переглянути видовищний рафтинг за участю професіоналів.

Один із них – поріг Берди. Його довжина приблизно 200 м. Не можна сказати, що цей поріг особливо небезпечний і тим не менш він потрапляє під другу категорію складності. Він важко проходить тільки на самому початку і має деякі особливості через свою східчасту форму, а потім сплав проходить спокійно і рівно. Поріг Берди під силу не тільки спортсменам з великим досвідом, а й новачкам, які роблять перші кроки і намагаються освоїти рафтинг.Чого не скажеш про пороги, що знаходяться за селом Топільче. Наприклад, поріг Дземброня, який має довжину 500 м та складається з численних валів. Це місце складніше і потребує більшої підготовки з навичками енергійного слалому. Поріг Дземброня потрапляє вже під третю категорію складності, але дуже цікавий та зручний для проходження на каяках, катамаранах та рафтах. Учасники сплаву мають бути вже підготовленішими, маючи досвід проходження порогів другої категорії складності.

Швидка течія, сливи та скелястий берег – це вже для добре підготовленої команди члени якої чітко знають, як впорається зі швидким потоком і почуваються як риба у воді, якщо раптом рафт перевертається, що мабуть норма для цієї ділянки.

Пороги Дідів чи Біла кобила це ціла низка цікавих зливів. Цю частину річки Черемош можна охарактеризувати як ділянку із порогами другої категорії складності. І так до того місця, де впадає річка Бистрець. Там бере початок відомий поріг Гучок або, як його ще називають Малий Гук. Це теж досить складна ділянка річки із затяжними зливами та валами, що переходять у бочки. Гучок є початком найскладнішої ділянки річки Черемош- відомого порога Гук. Проблема проходження сплаву в цих місцях полягає в досить високих зливах зі складними крутими валами, що переходять у бочки, де вода має високу швидкість вертикальної циркуляції. Тут річка Черемош показує свій характер гірської річки повною мірою. Пройти без спеціальної підготовки цю ділянку досить складно.

Береги річки Черемош славляться красивими лісовими угіддями з хвойних та листяних дерев. Під час привалів не доведеться нудьгувати, бо учасники сплаву мають додаткову можливість познайомитись із природою Карпат, побачити красу цих гірських місць, відчути колорит місцевих мешканців. Популярне місце для привалу село Красник. Там можна відпочити та оновити свої запаси. У Криворині є можливість помилуватись знаменитими водоспадами біля перевалу Німчич. Їхня краса просто зачаровує.

Місцеві кажуть, що раніше річка Черемош була іншою, але через велику кількість талої води та аномально рясні літні дощі, останнім часом, береги та дно річки дещо змінилися. Але, за словами туристів та спортсменів, туристичний рафтинг від цього лише виграв і став зручнішим та різноманітнішим. Води річки Черемош славилися великою кількістю різноманітної риби, але зараз щасливчикам щастить. Це точно зацікавить любителів риболовлі та охочих скуштувати найсмачнішу юшку зі свіжої риби, виловленої у чистій гірській річці. Для любителів поблукати лісом теж знайдеться заняття. У прибережних лісах річки Черемош багато грибів та різних ягід: малини, суниці, ожини.

Можливість освоїти рафтинг, відчути себе повноцінним членом команди сплаву, спробувати свої сили в умовах води гірської річки – це незабутні враження. Тим більше, що всі труднощі заданого маршруту по річці Черемош допоможуть пройти інструктора, завжди завжди поруч. Учасники сплавів ще й ще раз повертаються сюди з величезним бажанням набратися більше досвіду та нових знань, щоб наступний сплав був цікавішим, спробувати пройти ділянку швидше та впевненіше.

• Вінниця – р. Черемош – 340 км,

• Київ –р. Черемош – 600 км,

• Дніпро –р. Черемош – 802 км,

• Хмельницький –р. Черемош - 258 км,

• Чернівці –р. Черемош - 72 км,

• Полтава –р. Черемош – 939 км.

Пакуйте валізи і вперед!

Рафтинг на річці Черемош у Карпатах – це те, що підійде справжнім любителям акт

Поділитись новиною:

Останні новини

Рафтинг як варіант корпоративного відпочинку – це ідеальне рішення.

29 липня 2020 10:37

Мигея - впечатляющий рафтинг!

20 липня 2020 20:37

Хочу знати

більше

Месенджери
Відправити заявку

Залиште свої контактні данні, і ми зв`яжемось з вами найближчим часом